Yanında pilav, patates püresi ve acılı ezme ile servis edebilirsiniz. Dilediğiniz salatalar da inanılmaz bir eşlikçi olacaktır. Bu lezzete dayanamayacaksınız. Izgara tavada pişecek bu soslu tavuk tarifi tam size göre. Tüm malzemeleriniz hazırsa, sizi bekletmeden mutfağa alalım. Afiyet olsun!
KALORİ: 1 porsiyon için 380/kcal
KAÇ KİŞİLİK: 4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 20 dakika
Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
400 gram tavuk göğsü
Soslu Tavuk Sosu İçin: 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı acı sos, 3 diş ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kekik, ¼ çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber.
Soslu Tavuk Tarifinin Püf Noktası
Zamanınız varsa marinasyon süresini uzatarak tavuk etlerini hazırladığınız sos karışımında, buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin.
Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kaseye zeytinyağını, acı sosu ve salçayı ekleyin. Geriye kalan sos malzemelerini de üzerine ilave edin. Güzelce karıştırın. İnce ince kestiğiniz tavuk göğüslerini bu karışımla kaplayın ve buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Vaktiniz varsa 2 saat idealdir. Sosta bekleyen tavukları ince şişlere geçirin. Izgara tavada arkalı önlü tavukları pişirin. Közlenmiş sebzeler ve turşu ile servis edebilirsiniz. Soslu tavuk hazır. Afiyet olsun!