Tavuk haşlama tarifinin sırrı, taze malzemelerle başlar. Kaliteli tavuk butları, sebzeler ve doğru baharatlarla buluştuğunda sofranızda sağlığı ve lezzeti bir araya getiriyor. Bu tarif, yemek hazırlığına yeni başlayanlardan, mutfakta ustalaşmış şeflere kadar herkesin kolaylıkla uygulayabileceği basit adımları içeriyor. Protein kaynağınız, hasta olduğunuz zaman ilaç, kemik ve eklem ağrılarınız için şifa niteliğinde olan tavuk but haşlama yanında salçalı bir bulgur pilavı ile nefis gider…

Uşak’ta ATM’lerde Yeni Dönem Başlıyor.. Uşak’ta ATM’lerde Yeni Dönem Başlıyor..

KALORİ: 1 porsiyon için 377/kcal

KAÇ KİŞİLİK: 4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ: 30 dakika

Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk haşlama için: 6-7 adet tavuk baget, 2 adet patates, 1 adet havuç, 10 adet arpacık soğan, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Tavuk haşlamanın terbiyesi için: ½ adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı un, 1 su bardağı su

Tavuk Haşlama Tarifinin Püf Noktası, Sebzeleri doğrarken, iri parçalar halinde kesmeye özen gösterin. Böylece sebzelerin pişerken dağılmazlar.

Tavuk Haslama

Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Tavuk haşlama için önce tavuk bagetlerin derilerini isteğe bağlı ayırın. Ardından bagetleri tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek hafif yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tencereye yağı alın ve üzerine soğan ve ince doğranmış sarımsağı ekleyerek soteleyin. Havuçları uzun şeritler halinde doğrayın ve patatesleri büyük küpler şeklinde kesip havuçlarla birlikte tencereye ekleyin. Sebzeleri birkaç tur karıştırarak önceden hazırlanan soğan-sarımsak karışımıyla buluşturun. Bagetleri de tencerenin içine alın ve üzerine tuz ile karabiber ekleyerek malzemeleri daha önce kaynattığınız su ile kapatacak şekilde su ilave edin. Sebzelerin ve tavuk butların üzerini geçecek miktarda su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler ile tavuk etlerinin yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeğin lezzetini zenginleştirecek olan terbiye için bir kaba limon suyu, un ve suyu karıştırın. Yemeğin suyundan bir kepçe alın ve bu sosa ekleyerek hızlıca karıştırın. Bu adım, yemeğinize hem kıvam hem de lezzet katacaktır. Karışımı biraz ılımasını sağlayın. İnce bir akışkanlık kazanan terbiyeyi, tenceredeki yemeğin içine ekleyin ve güzelce karıştırın. Yemeği 1-2 dakika daha pişirerek terbiyenin malzemelerle bütünleşmesini sağlayın. Tavuk haşlama piştikten sonra maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Kaynak: yemek.com