Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje: “Hareketli Çocuklar Mutlu Yarınlar”
Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje: “Hareketli Çocuklar Mutlu Yarınlar”
İçeriği Görüntüle

Kampanya, Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Berfin Demir, Ayşe İlayda Ünlü ve Asal Algburi tarafından iki farklı mekânda yürütüldü. İlk etkinlikler; 22, 24 ve 28 Nisan 2025 tarihlerinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşçılık Kursu’nda eğitmen Nida Peker eşliğinde gerçekleştirildi. 7 Mayıs’ta ise etkinlik, SHAWARMA HOUSE’da şef Kâmil Başar’ın katılımıyla devam etti. Fb56785A 00B2 4Faf 8Dbf De1A78B48Ee0

Etkinliklerde, atık olarak değerlendirilen gıdalar farklı tariflerle yeniden sofralara kazandırıldı. Nida Peker ile yapılan çalışmalarda; patates kabuğundan cips, çökelek peyniri, kruton ekmek, karamelli elma kabuğu tatlısı ve karışık meyve suyu tarifleri hazırlandı. Bu tarifler, “Atıksız Mutfak” adlı YouTube ve TikTok kanalında yayınlandı.

7 Mayıs’taki etkinlikte ise Kâmil Başar rehberliğinde çilek sirkesi ve muz turşusu tarifleri yapıldı. Bu tarifler de yine “Atıksız Mutfak” adlı sosyal medya kanallarında izleyicilerle paylaşıldı. 065C7575 Fe6D 4A6E B9C5 8D1468Fb3Bba

Projeyi yürüten öğrenciler, gıda israfının yalnızca ekonomik değil; aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek şu mesajı verdi:

“DOLU BİR TABAK, DOLU BİR ÇÖP DEĞİLDİR. İSRAF ETMEYELİM.”

Fff9C9A9 296A 465E Ba56 40744Fb20E55

Muhabir: Berrin Bakırcı