Uşak bölgesinde yoğun şekilde yetiştirilen haşhaş, hem sağlık açısından hem de lezzet olarak sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bu alanda öne çıkan isimlerden biri de Serdaroğlu Helva.
Doğal taşlarda gelen sağlık: Haşhaş ezmesi; Ahmet Serdaroğlu’nun verdiği bilgilere göre, haşhaş tohumları geleneksel yöntemlerle, iki silindirik doğal taş arasında, belirli bir sıcaklık ve süreyle kavruluyor. Bu işlem sonucunda, macun kıvamında, parlak ve hoş aromalı bir haşhaş ezmesi elde ediliyor. Ürün, hem lezzetiyle hem de içerdiği zengin besin değerleriyle dikkat çekiyor.
Kemik sağlığından kalp sağlığına kadar birçok faydası var
Serdaroğlu, haşhaş ezmesinin kemik sağlığı için önemli bir kaynak olduğunu vurguluyor: “Haşhaş ezmesi, doğal olarak yüksek oranda kalsiyum içeriyor. Bu da özellikle kemik erimesi gibi hastalıkların önlenmesinde büyük rol oynuyor.” Aynı zamanda haşhaş ezmesinin antioksidan özellikleri sayesinde kötü kolesterolü düşürmeye ve damar sertliğine karşı koruyucu etkisi olduğuna da dikkat çekiyor.
100 yıllık tecrübe, doğal üretim
Serdaroğlu Helva, bir asrı aşkın süredir helva ve tahin üretiminde kazandığı tecrübeyi haşhaş ezmesine de yansıtmış durumda. Firma, ata tohumu haşhaşlardan elde ettiği ürünleri tamamen katkısız ve doğal şekilde üretmeye özen gösteriyor. Serdaroğlu’nun ifadesiyle: “Ürünlerimizde hiçbir kimyasal koruyucu ya da katkı maddesi yok. Tamamen geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.”
Vegan ve ketojenik beslenmeye uygun
Günümüzde pek çok insanın dikkat ettiği özel beslenme türlerine de uygun olan haşhaş ezmesi, vegan, paleotik ve ketojenik diyet uygulayanlar için sağlıklı bir alternatif sunuyor. Kahvaltılarda bal veya pekmezle karıştırılarak tüketilebildiği gibi; makarna, salata sosları ya da hamur işlerinde de kullanılabiliyor. Hatta atıştırmalık tarifler için de ideal bir malzeme olarak öne çıkıyor.
Uşak'tan Türkiye'ye yayılan lezzet
Serdaroğlu’nun ürünleri, Uşak merkezli olmasına rağmen Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. E-ticaret kanalları ve yerel marketler aracılığıyla tüketicilere ulaşan Serdaroğlu Haşhaş Ezmesi, geleneksel lezzetiyle modern sofralarda yerini almaya devam ediyor. Uşak’a özgü bu sağlıklı ve doğal lezzet, hem yerli halkın hem de sağlıklı beslenmeye özen gösteren tüketicilerin gözdesi haline geldi. Sağlıkla lezzetin buluştuğu Serdaroğlu Haşhaş Ezmesi, adeta şifa kaynağı...