Program kapsamında bu yıl da mesleki ve teknik liselerden öğrencilerin hünerlerini sergileyeceği özel bir yarışma yer alacak. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek Liseler Arası Aşçılık Yarışması, 24 Eylül’de yapılacak. Edirne, İstanbul, Samsun, Bartın, Kayseri, Nevşehir, Konya, Ankara, Batman, Kilis, Van, Kahramanmaraş, Erzurum ve Adana’dan gelecek ekipler yarışmaya katılacak. Her okuldan 3 öğrenci, 1 danışman öğretmen ve 1 idareciden oluşan takımlar ile toplam 70 kişilik bir katılım sağlanacak.

Pozitera, Perakendede Satışları Büyüten Çözümler Sunuyor
Pozitera, Perakendede Satışları Büyüten Çözümler Sunuyor
İçeriği Görüntüle

Çirleme, Ahilik Helvası ve Ahilik Pilavı

Yarışmanın bu yılki teması, Kırşehir’in coğrafi işaretli yemekleri oldu. Buna göre, geçtiğimiz yıl MEB Uluslararası Gastronomi Festivali’nde bölge birincisi olan okullar “çirleme” ve “Ahilik helvası” pişirecek. Bölge ikincisi olan ekipler ise “Ahilik pilavı” ve “Ahilik şerbeti” hazırlayacak.

Gençler Hem Kültürü Hem Mesleği Yaşatacak

Yarışma, sadece mutfak hünerlerini ortaya koymakla kalmayacak, aynı zamanda Ahilik kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasına da katkı sağlayacak. Öğrenciler hem yöresel lezzetleri tanıyacak hem de mesleki becerilerini geliştirme fırsatı bulacak. (Kaynak: MEB)

Muhabir: HABER MERKEZİ