Konserve yapımı, yazın bolca yetişen sebze ve meyveleri kışın da tüketebilmek için harika bir yöntem. Ancak konserve yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte konservelerinizin ömrünü uzatacak, lezzetini koruyacak ve sağlığınızı tehdit etmeyecek önemli bilgiler...
Kapak Seçimi: Tek Kullanımlık Kapak Kullanmanın Önemi
Konserve yaparken kapak seçimine çok dikkat etmelisiniz. Daha önce kullanılmış kapakları tekrar kullanmamalısınız. Bu kapaklar aylar sonra işlevini yitirebilir ve konserveye hava girmesine neden olabilir. Her konserve için mutlaka yeni ve tek kullanımlık kapak tercih etmelisiniz.
Konserve Kontrolü: Asit Sesine Dikkat Edin
Hazırladığınız konserveleri belirli aralıklarla kontrol etmeniz önemlidir. Her 10 günde bir konservelerin olduğu yere giderek kavanozlara kulağınızı dayayın. Eğer bir asit sesi duyuyorsanız, o konserve bozulmuş demektir. Bu tip konserveleri tüketmemelisiniz.
Tuz Kullanımı: Kaya Tuzunu Tercih Edin
Konservelerin daha lezzetli ve uzun ömürlü olması için tuz seçimine dikkat etmeniz gerekiyor. Sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmanız tavsiye ediliyor. Orta boy bir konserveye 2 kaşık kaya tuzu ekleyerek, konserve daha uzun süre dayanabilir.