Millî kültürümüz ve toplumsal hayatımız için çok özel anlamlar taşıyan yeni bir Nevruz Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, “Nevruz, binlerce yıllık tarihimizin önemli bir geleneğidir. Kadim bir medeniyete, şanlı bir tarihe sahip büyük Türk milletinin ortak sevinç ve tasada, kültür ve inançta, kucaklaşma fırsatı olan Nevruz yüzyılları aşarak bugünlere ulaşmıştır. Bu köklü miras bizim için iftihar vesilesidir. Birçok ülke ve millet gibi baharın gelişi; doğa ile iç içe yaşayan ve tabiatın içinde hayatına yön ve anlam veren Aziz Türk Milleti için de büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden 21 Mart Nevruz yani Bahar Bayramı olarak yüzyıllaradır kutlanmaktadır. Türk boyları arasında “Ekin bayramı, Ergenekon Bayramı, Yeni Gün, Baş Bahar, İlk Yaz, Saban Toyu, Taze Yıl, Yeni Gün” gibi adlarla anılır. Ata yurdumuzda ve Anadolumuz’da mevsimsel bir olaydan ötede mana ve maneviyat taşır Nevruz” dedi.

Uşak’ın Yetimlerine Umut Olan Yurt Uşak’ın Yetimlerine Umut Olan Yurt

Türk dünyasında "Sultan Nevruz' adıyla bir bayram olarak yaşatılıp kutlanan Nevruz Bayramı’nın, bereketin, birlik ve dirliğin, milli, insani hasletlerin buluşma kaynağı olduğunun altını çizen Ceylan, “Nevruz, Türk kültürünün sönmeyecek ateşi, silinmeyecek varlık nişanesi, ufuklarda dalgalanan kültürel miras bayrağıdır. Barış ve kardeşliğin hâkim olması, birlik meşalesinin yeniden yakılarak karanlıkları aydınlatmasıdır. Bu gerçeğin ışığında; tarihiyle, coğrafyasıyla, şiiriyle, şarkısıyla, gelenek ve görenekleriyle, türküleri, manileri ve bayramlarıyla milletimizin kültürünü yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak milletçe hepimizin görevi olmalıdır. Yüzlerce yıldır aynı maziden gelen ve geleceği beraberce tasavvur ederek huzur içinde yaşayan milletimizin fertleri arasına, kin ve nifak tohumlarını ekmeye çalışan mihrakların, bu anlamlı günü birlik ve kardeşlik ruhundan ayırıp bölücülük ve yıkıcılık platformuna taşımasına aziz milletimiz her zaman ve zemindeki feraseti ile izin vermeyecektir” diye konuştu.

Millet olmak; millî kültür ortak paydasında buluşmak ve milletimizin bütün fertlerinin, kederde, kıvançta, tasada ve mutlulukta tek yürek olması gerektiğini vurgulayan Ceylan şunları söyledi:

“Bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz Bayramı tarihin kapılarından geçerek günümüze ulaşmış, aynı coşku ve heyecanla bizleri bu mübarek Ramazan gününde de bir araya getirmiştir. Milletimizi, ortak sevinç ve huzurda buluşturan bu anlamlı günde birlik ve beraberliğimizin, barışın ve kardeşliğin daim olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Baharın başlangıcı olarak yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz, geleceğe dair umutlarımızı da içinde barındırır. Bugün yakılacak Nevruz ateşinin baharı müjdeleyen doğanın uyanışının Ramazan ayını da zulüm altında geçiren Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere dünya üzerindeki tüm mazlumlara ümit olmasını yürekten diliyorum.

Havaya, suya nihayetinde toprağa düşen cemrenin Nevruzun derin manası ile gönüllere düşerek birliğe, dirliğe ve kardeşliğe vesile olmasını niyaz ediyorum. Hepimizin en büyük duası; savaşın yerini barışa; gözyaşının yerini sevince; ümitsizliğin yerini huzur ve mutluluğa bıraktığı dünya olmasıdır. Bu duygularla Türk’ün bahar bayramı olan Nevruz’un şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur, umut ve güzelliklerin habercisi olmasını temenni ediyorum. Nevruzun taşıdığı değere ve anlama uygun olarak; yaşanan bütün olumsuzlukların zor günlerin geride kalmasını, “ başakların boy, umutların soy, sevinçlerin toy” verdiği günlerin, bolluk ve bereketin, mutluluğun ve kutlu bir uyanışın aziz milletimizle beraber ve daim olmasını diliyorum.”