Ülkemizin geleceğine Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda katkı sağlayabilecek, eğitmenlik yapmak isteyen ekip arkadaşlarımızın başvurularını bekliyoruz” denildi.

Bilim Uşak eğitmen işe alım süreçlerine ilişkin bilgilendirme yazısında şunlara yer verdildi:

Bilim Uşak için alınacak eğitmenlere ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

Bilim Uşak’ta 6 farklı temada atölye eğitimi uygulanmaktadır. Merkez’in yoğunluğuna göre her atölye için 2 eğitmen veya 1 eğitmen 1 stajyer uygulaması yapılabilmektedir.

Genel olarak tüm eğitmenlerde aranacak özellikler: Okul-dışı eğitim ortamları hakkında bilgi sahibi olmak, Günümüz eğitim yaklaşımlarına hakim olmak (yapılandırmacı eğitim, problem temelli eğitim, proje temelli eğitim, IB vb.), Tercihen daha önceden uygulamalı atölye eğitimleri vermiş olmak, Çocuklarla güçlü iletişim becerilerine sahip olmak, Güçlü araştırma yapma becerilerine sahip olmak, İçerik geliştirmeye açık olmak, Web 2.0 araçlarına hakim olmak.

Eğitmenlerin aşağıdaki belirtilen bölümlerden birisinden en az lisans mezunu olması beklenmektedir:

Doğa Bilimleri Atölyesi: Fen Bilgisi Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği,

SİMAV BEŞİK GİBİ; 3 GÜNDE 250 DEPREM!
SİMAV BEŞİK GİBİ; 3 GÜNDE 250 DEPREM!
İçeriği Görüntüle

Biyoloji Öğretmenliği, Fizik Bölümü, Kimya Bölümü, Biyoloji Bölümü, Kimya Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, STEM eğitici sertifikasına sahip olan.

Teknoloji Atölyesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği alanlarından mezun Tercihen Scratch, code.org gibi programlarla daha önce çalışmış. mBot, Robotis, Lego, Arduino vb. robotik kodlama setlerini kullanmayı bilen. STEM eğitici sertifikasına sahip olan.

Matematik Atölyesi; Matematik Öğretmenliği, Matematik Bölümü veya Matematik Mühendisliği, Tercihen Geogebra kullanmayı biliyor olmak. STEM eğitici sertifikasına sahip olan. Tasarım Atölyesi, Dekoratif El Sanatları Bölümü, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü

Güzel Sanatlar Fakültesi (El Sanatları Bölümlerinden mezun kişiler),

Astronomi, Havacılık & Uzay Atölyesi: Astronomi ve Uzay Bölümü, Havacılık ve Uzay Bölümü, Fizik Bölümü, Mühendislik Bölümü mezunu Teleskop kullanma deneyimli olmak

Tercihen Stellarium kullanmayı bilen; Girişim Atölyesi; Girişimcilik Bölümü, Uluslararası İlişkiler Bölümü, İşletme Bölümü Tercihen KOSGEB vb. kurumlardan girişimcilik sertifikasına sahip.

Bilim Uşak Eğitmen Alım İlanı’nda ayrıca; “Uşak ilinde faaliyete geçecek olan Uşak Belediyesi, Tübitak ve T3 Vakfı paydaşlığı ile yürütülen Uşak Bilim Merkezi'nde haftasonu da çalışmayı kabul edebilecek tam zamanlı çalışma arkadaşları aranmaktadır. Eğitmen alımı yapılacak atölyeler ve aranan kriterler hakkında bilgiye ulaşmak için tıklayınız. Başvuru yapacak adayların güncel fotoğraflı özgeçmişlerini [email protected] ve [email protected] adreslerine PDF formatında mail atmaları rica olunur. Bilim Merkezleri öncelikli olarak hafta sonları atölyelerin açık olduğu bir merkezdir ve normalde 6 gün çalışmayı gerektirir, pazartesi günü izin kullanılır. Ancak ilgili Bilim Merkezinin bulunduğu şehrin dinamiğine göre 2. bir izin durumu olabilir ama olmama ihtimalini (yoğun bir çalışma) göz önünde bulundurarak başvurularınızı yapınız. Adayların tercihen Uşak'ta ikamet etmeleri beklenmektedir. Ülkemizin geleceğine Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda katkı sağlayabilecek, eğitmenlik yapmak isteyen ekip arkadaşlarımızın başvurularını bekliyoruz” denildi.