Alacatene hazırlığı esnasında yeşil mercimek soğan ile bir araya getirilip kavruluyor. Ardından bulgur ve su ilave edilerek pişirilmeye bırakılıyor. İçeriği sebebiyle oldukça besleyici olan bu yemek, genellikle akşam yemeklerinde tüketiliyor. İçerisinde yöre halkı tarafından çeşitli baharatlar koyulduğu gibi farklı damaklara hitap edebildiği için de dikkat çekiyor. Alacatene vejetaryen beslenme tarzına uygun bir alternatif arayanlar için de lezzetli bir seçenektir.

Alacatene Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

su bardağı yeşil mercimek, 1 çay bardağı bulgur, 1 orta boy soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, Zeytinyağı, Tuz, Su.

Alacatene Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar, Uşak yöresine ait olan yemeğimiz hem çok lezzetli, vitaminli ve çok kolaydır. Öncelikle mercimeğimiz eğer köy mercimeği ise taşlarını ayıklayalım. Daha sonra yıkayıp düdüklü tenceremize alalım, üzerine bulgurumuzu da yıkayıp ekleyelim. Üzerine küp doğranmış soğanımızı, salça ve tuzunu da koyalım, istediğiniz miktarda zeytinyağını üstüne gezdirelim ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyunu(soğuk) ekleyelim. Kapağını kapatarak ocağa alalım. Düdüğü ötene kadar orta ateşte kaldıktan sonra, düdüğünü kapatalım ve kısık ateşte 20 dakika pişirelim.

Not: Eğer suyunun hepsini çekerse sıcak su ekleyebilirsiniz. Alacatenemizin yanında turşu çok iyi gider.
Şimdiden afiyet olsun inşallah.

Uşak'ta Çocuklardan Filistin İçin Yürüyüş: Küçük Adımlar, Büyük Mesaj
Uşak'ta Çocuklardan Filistin İçin Yürüyüş: Küçük Adımlar, Büyük Mesaj
İçeriği Görüntüle

Editör: Gülcan Aydoğdulu